Klimaudfordringer

Artikel - 22.08.2023

Biogas Danmark: Kvoteannulleringer hjælper ikke på danske klimamål

Det er stadig muligt at nå 2025-målet med grøn omstilling i form af grøn transport og hurtigere udbygning af biogasproduktionen. Så undgår Danmark at ty til kvoteannulleringer i EU og kan i stedet investere i langsigtede løsninger, skriver Public Affairs chef Esben Tranholm Nielsen og direktør Frank Rosager, Biogas Danmark, i Altinget.

Pressemeddelelse - 21.08.2023

Ny pulje til lagring af biogen CO2 kan sætte ekstra fart i klimaindsatsen

Samling af CCUS-puljens anden fase og Grøn skattereform-puljen er et positivt skridt, der i de kommende politiske forhandlinger bør følges op af en intensiveret indsats for at øge biogasproduktionen og opsamle større mængder biogen CO2.

Artikel - 18.08.2023

En sommer med farligt vejr viser, hvor stort et problem vi har med at nå vores klimamål

Kronik i Avisen Danmark af Esben Tranholm Nielsen, Public Affairs chef i Biogas Danmark.

Artikel - 06.07.2023

Biogas Danmark til Concito: Der er rigelig biogas til både transport, energi og industri

Danmark kan ikke opfylde sine EU-forpligtelser uden for kvotesektoren, hvis vi skal vente på ellastbilerne. Derfor skal vi have et ambitiøst og permanent CO2-fortrængningskrav hurtigst muligt, skriver direktør Frank Rosager og Public Affairs chef Esben Tranholm Nielsen, Biogas Danmark, i Klimamonitor.

Artikel - 03.07.2023

Biogas Danmark til Concito: Jeres kritik af biobrændstoffer er forsimplet

Concito tegner et forsimplet billede af CO2-fortrængningskravet som metode til at opnå klimareduktioner. Et ambitiøst krav er nemlig både en sikker og billig vej til grøn omstilling, skriver direktør Frank Rosager og Public Affairs chef Esben Tranholm Nielsen, Biogas Danmark, i Altinget.

Artikel - 12.06.2023

Biogas Danmark: Det er en dyr lappeløsning, hvis CO2 fortrængningskravet kun hæves kortvarigt

Hvis man vil bidrage til at løse Danmarks klimaudfordringer i forhold til både 2025-klimamålet og de danske klimaforpligtelser i EU uden at købe kortsigtet aflad, så skal CO2-fortrængningskravet hæves alle årene frem mod 2030, skriver direktør Frank Rosager og Public Affairs chef Esben Tranholm Nielsen, Biogas Danmark, i Altinget.

Pressemeddelelse - 09.06.2023

Biogas Danmark til biogasproducenter: Undgå energiafgrøder, hvis der mangler foder

Varmt vejr og langvarig tørke betyder, at der kan komme mangel på foder til husdyr, og dette skal prioriteres forud for anvendelse af foderegnede biomasser som energiafgrøder til biogasproduktion, lyder meldingen fra Biogas Danmark.

Artikel - 31.05.2023

Nyt dansk anlæg skal levere ustøttet flydende biogas til lastbiler i Tyskland

Ambitiøse klimakrav til den tyske transportsektor er baggrunden for, at danskproduceret biogas nu begynder at blive eksporteret til Tyskland. Det første anlæg blev indviet i Horsens den 26. maj.

Artikel - 03.05.2023

Ustøttet biogas kan levere hurtige og massive CO2 reduktioner i den tunge transport

Et højere CO2-fortrængningskrav med udfasning af fødevarebaserede biobrændstoffer er den eneste sikre vej til at opfylde de danske EU’s reduktionsforpligtelser, men det er vigtigt for både økonomi og klima, at det ikke bare bliver et punktmål i 2025, skriver direktør Frank Rosager, Biogas Danmark, i Energy Supply.

Pressemeddelelse - 19.04.2023

Ros fra Biogas Danmark: Skærpede klimakrav til transportsektoren kan bringe Danmark i mål i 2025

Regeringens udmelding om forhøjelse af CO2-fortrængningskrav i transportsektoren er særdeles positiv og kan sikre, at Danmark når sit klimamål i 2025. Samtidig vil et loft over første generations biobrændstoffer bidrage til at styrke klimaeffekten betydeligt. ”Vi kan levere rigeligt ustøttet biogas til at opfylde et markant højere CO2-fortrægningskrav,” lyder meldingen fra Biogas Danmark.

Artikel - 11.04.2023

Tyskland kan udfase fødevarebaserede biobrændstoffer. Hvorfor kan Lars Aagaard ikke?

I Danmark bør vi lade os inspirere af Tyskland, der har store klimaambitioner for transporten. Her løses opgaven med et højt teknologineutralt CO2-fortrængningskrav, der tager højde for ILUC, skriver direktør Frank Rosager og Public-Affairs chef Esben Tranholm Nielsen, Biogas Danmark, i Klimamonitor.

Pressemeddelelse - 27.03.2023

Udtalelse fra generalforsamling: Biogasbranchen klar til at sikre, at Danmark opfylder kritiske EU-klimakrav

Selv hvis Danmark når de nationale klimamål i 2025 og 2030, så er der gigantiske udfordringer med at leve op til EU-klimakrav i perioden frem mod 2030. Biogas kan bringe Danmark i mål med at nå kravene, lyder det i en udtalelse, som blev vedtaget ved Biogas Danmarks generalforsamling den 27. marts 2023.

1 2 3 4 5 6 7

Få nyheder i indbakken

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, arrangementer og viden direkte i indbakken.

Tilmeld