Tysk gasalarm gør fremrykning af biogasudbud højaktuelle

De tyske myndigheder har udsendt gasalarm om alvorlig risiko for mangel på gas. Derfor vil det være rettidig omhu at fremrykke de allerede besluttede biogasudbud, så vi kan sikre en 100 procent grøn gasforsyning i Danmark inden for 5 år.

PRESSEMEDDELELSE – De tyske myndigheders gasalarm om alvorlig risiko for mangel på gas sætter en tyk streg under behovet for at skabe en mere sikker, robust og grøn energiforsyning. Der er intet, der tyder på, at denne situation vil løse sig inden for de næste 5-10 år, og derfor vil det være rettidig omhu, hvis regeringen og Folketingets partier allerede nu beslutter at fremrykke de aftalte biogasudbud, som lige nu er planlagt frem til 2030.

– Vi har fremlagt en plan for at gøre det danske gasforbrug helt grønt i 2027. Dermed vil den danske biogasproduktion kunne levere et markant bidrag til, at vi hurtigt kommer væk fra afhængigheden af russisk gas og i stedet får en robust, stabil og grøn gasforsyning, men det kræver politisk handling nu, siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

På europæisk plan er en række lande ved at opstarte elproduktion på gamle kulkraftværker for at erstatte gassen, og i Danmark sker der et fald i gasforbruget i industrien, der konverterer til kul og olie. Det understreger behovet for, at der hurtigt kommer mere biogasproduktion, så Danmark holder fast i den grønne omstilling.

– Det er en kritisk situation, der kan ende med at lægge et voldsomt pres på både forsyningssituationen og de danske klimamål. Derfor er der er et enormt behov for at få mere biogas ind i både industrien og energisektoren, hvor biogassen kan levere strøm, når vinden ikke blæser, og solen ikke skinner. En fremrykning af biogasudbuddene vil desuden spare staten penge, fordi de høje gaspriser betyder, at der ikke vil være behov for støtte i de første år efter udbuddene, fastslår Henrik Høegh.

Kontaktpersoner

Formand

Henrik Høegh

3012 3972

henrikhoegh52@gmail.com

Biogas Danmark
Axeltorv 3
DK-1609 København V

Direktør

Frank Rosager

+45 4055 1014

fr@biogas.dk