Relevante støtteordninger for biogasbranchen
Relevante støtteordninger for biogasbranchen
På siden her finder du links til støtteordninger, der kan anvendes af biogasproducenter og andre aktører i biogasbranchen.
Støtte til elproduktion, opgradering af biogas mv
Energistyrelsen administrerer de gældende støtteordninger til biogassektoren, herunder støtte til elproduktion, støtte til opgradering og rensning af biogas samt støtte til anvendelse af biogas.
Støtteordning til proceseffektivisering
For at afbøde virkningen af CO2-afgifterne for procesindustrien er der afsat anlægsstøttemidler til CO2-reduktion på i alt 995 mio. kr. i puljer over de næste 5 år. Kun 36 mio. kr. i 2025, men så kraftigt stigende.
Det kan eventuelt gå til at erstatte procesenergiforbruget med varmepumper, elkedler eller biomassekedler. Der tildeles efter først-til-mølle princippet, og der er to krav til at komme i betragtning:
Det primære krav er, at man har en udledning på mindst 1.500 tons CO2 om året. Det vil svare til et naturgasforbrug på ca. 660.000 Nm3 og vil således omfatte anlæg, der producerer over 4 mio. Nm3 metan pr. år med et procesforbrug på 20 procent eller med en biogasproduktion på anlæg over 8 mio. Nm3 om året ved procesforbrug på 10 procent.
Det andet krav er, hvor stor en afgiftsstigning dette giver ved en CO2-afgift på 750 kr. pr tons i 2030 (bliver indekseret) set i forhold til selskabets driftsresultat.
Puljen støtter CO2-besparende projekter med 500 kr. pr. sparet ton CO2, og op til 60 procent af de støtteberettigede omkostninger.
Her kan du finde info om støtteordningen på Sparenergi-hjemmesiden.